друкувати


Ю.Тимошенко: Тиск влади не змусить мене змінити свою позицію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 05:16:43
Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що жодні прояви утиску з боку чинної влади не примусять її змінити своїх поглядів.

"Сьогодні в Генеральній прокуратурі моя позиція була такою самою, якою вона була публічно оголошена на всіх моїх зустрічах з пресою. І я під тиском Генеральної прокуратури і під тиском Януковича міняти свою позицію і свої оцінки того, що відбувається в Конституційному Суді, не буду", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні після візиту до Генпрокуратури, повідомляє офіційний сайт Ю.Тимошенко.

Лідер опозиції повідомила, що у прокуратурі вона чітко виклала свою позицію відносно незаконності рішення Конституційного Суду. "Я ще раз підтвердила, що я володіла інформацією про те, що суддів Конституційного Суду підкуповували, залякували і примушували приймати завідомо неправосудне рішення", - пояснила вона.

"Я пред’явила в Генеральній прокуратурі два рішення Конституційного Суду – перше від 17 вересня 2008 року, де написано, що коаліція формується тільки фракціями, і вчорашнє рішення Конституційного Суду, де записали, що можна формувати продажними депутатами окремо від фракцій так само", - повідомила лідер опозиції.

За її словами, наявність двох діаметрально протилежних рішень КСУ говорить про те, що "Конституційного Суду з моменту прийняття вчорашнього рішення в Конституційному Суді просто більше не існує".

"Рано чи пізно конституційні судді будуть відповідати за те, що вони зруйнували повністю вибір людей, зруйнували конституційний порядок формування влади і відповідальність за це лежить як на Януковичі, так і на суддях Конституційного Суду. Громадяни України, Україна вже не можуть більше покладатися на свій Конституційний Суд", - підкреслила лідер опозиції.

Юлія Тимошенко також додала, що їй дуже прикро, що у сьогоднішній Україні починаються кримінальні переслідування за політичні переконання і відстоювання власної позиції. "Слава Богу, поки що не закривають за грати, але я хочу сказати, що такі симптоми для демократичної країни просто недопустимі", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Як відомо, 29 березня Юлія Тимошенко з посиланням на достовірні джерела в Конституційному Суді заявила, що команда Віктора Януковича пропонує суддям до 1 мільйона доларів за узаконення так званої "коаліції тушок".

Обговорити на форумі