друкувати


С.Тігіпко: Динаміка євроїнтеграційних процесів залежить від успішності реформ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 04:11:08
"Розпочаті урядом реформи, які спрямовані на формування сприятливого для інвесторів середовища, дадуть новий імпульс українсько-німецьким стосункам".

Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко зазначив це під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

На думку Сергія Тігіпка, інтеграційні процеси України в європейську спільноту - один із пріоритетів Уряду, який є важливою складовою стратегії розвитку країни. Говорячи про важливість двостороннього співробітництва, Сергій Тігіпко зауважив, що Німеччина займає друге місце за обсягом інвестицій у нашу країну і є другим за розміром зовнішньоторговим партнером України.

Також віце-прем’єр-міністр обговорив з паном Гаймзьотом питання формування бюджету та перспективи подальшої співпраці України з МВФ. Зокрема, Сергій Тігіпко наголосив на важливості регуляторної реформи, яка має сприяти покращенню інвестиційного клімату і збільшенню бюджетних надходжень. Також віце-прем’єр висловив сподівання, що український парламент підтримає проект державного бюджету на 2010 рік, який буде запропонований урядом.

У свою чергу пан Гаймзьот висловив зацікавленість німецької сторони у поглибленні двосторонньої співпраці і зазначив, що реформи підвищать конкурентоспроможність української економіки.

Обговорити на форумі