друкувати


Від інфаркту можна вберегтися, якщо їсти більше шоколаду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 02:56:28
Щороку в Україні від інфаркту помирають 50 тис. людей. Від цієї недуги можна вберегтися, якщо їсти більше шоколаду. Принаймні так стверджують німецькі вчені.

Вони провели дослідження серед 20 тис. людей, які протягом восьми років щодня з’їдали по 30 г шоколаду. У половини знизився рівень холестерину в крові, й лише 20% мали серцеві напади.

— Головна причина серцевих нападів — неправильне харчування. Шоколад справді знижує рівень холестерину, але тільки чорний. Він гіркий. Молочний виводить тромби повільніше, а білий узагалі не дає позитивного результату, — пояснює донецький дієтолог Віктор Васильєв, 33 роки. — Шоколад містить багато сполук-антиоксидантів, що очищують кров. Їх також багато в зеленому чаї, апельсинах та какао. Але важливо, щоб 70 відсотків шоколаду становило какао, цукру — не більше 10. Інакше можна стати діабетиком.

Добова норма шоколаду не має перевищувати 300 кілокалорій.

— Це невеликий батончик. Від інших солодощів краще відмовитися. Бо тоді тиск на серце посилиться через ожиріння. Але саме лише харчування не вбереже від інфаркту. Потрібні фізичні навантаження і вміння долати стреси.

Автор: Павло СИВОКІНЬ, Газета.ua
Обговорити на форумі