друкувати


Ю.Тимошенко: Ми вимагатимемо звільнення суддів, які паплюжать Конституцію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 04:24:10
Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що у разі прийняття Конституційним Судом неправомірного рішення щодо принципів створення коаліції у Верховній Раді її команда звертатиметься до Верховної Ради і з'їзду суддів з проханням розглянути питання доцільності перебування таких людей на посадах суддів.

"Щодо тих суддів, які проголосують за антиконституційне рішення, обов’язково наша політична сила до Верховної Ради буде вносити проекти постанов про звільнення таких конституційних суддів і будемо боротися за те, щоб такі судді Конституційного Суду були звільнені за порушення присяги", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу, повідомляє офіційний сайт Ю.Тимошенко.

У тому разі, додала вона, якщо суддів-порушників було призначено з'їздом суддів, опозиція також проситиме звільнити їх з посад. "Ми будемо як опозиція звертатися до з'їзду суддів, звертатися до всіх керівних органів судової системи, щоб вони скликали позачерговий з'їзд суддів, і просити, щоб вони за порушення присяги звільнили таких суддів з займаних посад", - пояснила лідер опозиції.

"Тому що якщо з'їзд суддів пропустить такі речі, це буде ще одним доказом того, що правосуддя в нашій державі просто не існує. І не існує захисту від антиконституційних дій", - підсумувала Юлія Тимошенко.

Обговорити на форумі