друкувати


С.Тігіпко: Головна мета реформ - добробут громадян України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 04:21:20
Про це віце-прем'єр-міністр України заявив журналістам після засідання урядового комітету з проведення реформ, на якому в п'ятницю були визначені основні пріоритети програми діяльності Кабінету Міністрів на найближчі десять років.

Зокрема, програма передбачає збільшення вдвічі доходів громадян уже до 2015 року. "Для цього необхідно проводити зміни в економіці. Насамперед, ми повинні створити умови для виробників, забезпечити зростання виробництва. Якщо вдасться реалізувати реформи, реальні доходи українців будуть збільшуватися на 10 відсотків щороку", - сказав Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

Найближчим часом програма діяльності уряду України буде узгоджена з МВФ для подальшої співпраці з Києвом. Фонд також стурбований джерелами наповнення держскарбниці України і висуває вимогу про скорочення соціальних виплат. "На дуже непопулярні кроки ми піти не можемо. Українці й так пережили дуже непростий рік. Тиснути на людей ще більше ми маємо права. Нові соціальні стандарти закладені в бюджеті-2010 на сто відсотків", - підкреслив віце-прем'єр-міністр України в інтерв'ю журналістам каналу ICTV. За словами Тігіпка, збільшити доходи бюджету можна, відпрацювавши прозорі схеми відшкодування ПДВ і державних закупівель.

Обговорити на форумі