друкувати


Людський організм здатний сам захиститися від раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 03:19:08
Канадські вчені виявили молекулярний механізм, який запобігає розвитку раку, повідомляє Innovanews.ru.

Дослідники з Монреальського університету та Шербрукського університету з'ясували, що молекула SOCS1 запобігає активності цитокінів - гормонів, через які розвиваються схильні до розвитку злоякісних новоутворень хронічні запальні захворювання, такі як хвороба Крона. Особливо це стосується курців і людей, що піддаються впливу азбесту, повідомляє ТСН.

За словами професора біохімії Жерардо Фербейр з Монреальського університету, надмірна активність цитокінів викликає рак. Вивчення цього механізму дозволить вченим розробити стратегію профілактики раку для людей з хронічними запальними захворюваннями і призведе до кращого розуміння природного захисту людського організму від раку.

Вчені не очікували, що SOCS1 виявиться пов'язаним з p53 - основним регулятором природного протиракового захисту.

"Ми довели, що SOCS1 - безпосередній регулятор гена p53, а також що в його відсутності канал p53 не працює", - заявив професор Фербейр, відзначивши, що у людей з діагнозом раку цей ген часто втрачається.

Учені також довели, що повторне введення SOCS1 в клітини пухлини заблокувало їх активність, перешкоджаючи безладному поділу. "Тепер у нас є надія на відкриття нового методу лікування, яке дозволить активувати природний протираковий захист", - запевнив Фербейр.

Обговорити на форумі