друкувати


С.Тігіпко: Довіра з боку МВФ поверне до України інвесторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 03:06:27
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко відвідає штаб-квартиру Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні для остаточного узгодження подальшої програми співпраці.

Візит Тігіпка запланований на 24-25 квітня, коли відбуватимуться щорічні збори МВФ та Світового банку. Віце-прем’єр також зазначив, що в найближчі кілька тижнів уряд закінчить відпрацьовувати з МВФ параметри державного бюджету України на 2010 рік і програму діяльності Кабінету Міністрів. "Нам необхідна програма співпраці з МВФ. Не так гроші, як сама співпраця і довіра з боку Фонду. Це "зелене світло" для інвесторів", - підкреслив Сергій Тігіпко в інтерв'ю журналістам телеканалу ICTV, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

Напередодні керівництво МВФ заявило про можливе відновлення відносин з Україною, які були припинені у листопаді минулого року через політичну нестабільність в країні. Крім того, представники Фонду за результатами роботи технічної місії, що перебувала в Україні з 24 березня по 2 квітня, відзначили поступове відновлення економічного зростання в країні, а також прогрес у вирішенні проблемних питань бюджету України на 2010 рік. У разі досягнення домовленостей з МВФ, Україна розраховує на новий транш.

Обговорити на форумі