друкувати


Експерти підрахували: Пасхальні витрати українців зросли приблизно на 20%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-02 06:25:37
Попри те, що економічна криза триває, більшість українців не заощаджуватимуть на Великодньому частуванні – такими є дані опитування, проведеного Київським інститутом проблем управління імені Грошеніна.

Майже 55% учасників опитування кажуть, що не збираються економити на святі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Водночас кожен третій респондент відповів, що таки буде змушений заощаджувати на стравах до святкового столу.

Експерти також підрахували, що цьогорічні пасхальні витрати українців зростуть приблизно на 20%. Водночас, дослідники не вказують, чи відбудеться це через бажання українців витрачати більше, або ж через масове подорожчання харчів напередодні Великодня.

Майже 93% українців знають, що до Великодня християни дотримуються посту, при цьому постяться менше третини українців, а не тримають Великий піст понад 65% учасників опитування.

Водночас майже дві третини українців готуватимуть пасхальні страви, 40% розділять святковий стіл із гостями, понад третина збирається освячувати Великодні страви у церкві.

Кожний десятий українець планує відвідати нічне пасхальне богослужіння. Так само кожний десятий українець взагалі не святкуватиме Великдень.

А от за інформацією газети "Сегодня," українські політики святкуватимуть Великодень досить активно.

Президент Віктор Янукович збирається відвідати всенощну службу у Києво-Печерській Лаврі, яка належить Православній церкві Московського Патріархату, неділю проведе із родиною, а у понеділок здійснить приватний візит до Москви.

Очевидно, Печерську Лавру відвідає і прем’єр-міністр Микола Азаров.

Його попередниця на цій посаді, лідер опозиції Юлія Тимошенко, за повідомленням її прес-служби, планує відвідати кілька церков православних концесій.

Побуває на святковій відправі у церкві і лідер українських комуністів Петро Симоненко – про це повідомила його дружина Оксана Ващенко, уточнивши, що церква знаходиться на її батьківщині у Прилуках на Чернігівщині.

Перший президент України та екс-керівник ідеологічного відділу ЦК Компартії Української РСР Леонід Кравчук також збирається до церкви – він відвідає Володимирський собор, що належить Київському патріархату.