друкувати


На Прикарпатті розводять унікальних тварин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-02 05:28:49
На Прикарпатті розводять унікальних тварин. Ось таких кудлатих свиней в Україні не знайдеш. Мангаліца або ж шерстяна свиня гордість Угорщини. Звідти і привіз їх на свою ферму прикарпатець Володимир Хомяк.

Любов до диких екзотичних тварин у нього з дитинства. Каже такі волохаті та кучеряві свині чудово вжилися в карпатських умовах. Вони на диво витривалі. Тож чудово перезимували цьогорічні люті морози. Порода ця дуже давня тим і цікава. Цінна мангаліца своїм м'ясом. Воно всесвітньо відоме та одне з найцінніших. Адже абсолютно без холестерину, тож страви з такої свинки делікатес для американців. Вартість тварини близько 20 тисяч гривень.

Особливих клопотів кучеряві свині не завдають. Живляться ескстурдером. Це ось така суміш пшениці, кукурудзи та ячменю, яка нагадує дуті палички. А ще чекають молодої трави. Кожна з цих тваринок,каже Володимир Хомяк має своє ім'я. Господаря, який їх годує теж впізнають. А от чужинцям може бути непереливки. Тож ці кудлаті свині ще й хороші охоронці Гордістю прикарпатця є не лише екслюзивні свині, але й не менш цікаві кури. До прикладу, ось такі цісарки, родом із Африки. Їх Володимир Хомяк збирав по цілій Україні, частину привіз з Асканії нової. Ці птахи особливо цінні своєю здатністю винищувати колорадсього жука Разом із цісарками проживає павич. Він окраса курника. В майбутньому Володимр Хомяк обіцяє поповнити своє тваринне царство ще й страусами.



Джерело: Радіо "Західний полюс"
Обговорити на форумі