друкувати


Куди прямують ліфти м.Івано-Франківська?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-02 03:09:20
Зволікання з реформуванням системи управління житлово-комунального господарства призвело до того, що підприємства галузі неспроможні прибутково працювати в ринкових умовах і надавати споживачам послуги належного рівня та якості.

Актуальність даного питання зумовило проведення аудиту діяльності комунального підприємства "Івано-Франківськліфт" за 2008-2009 роки, яке згідно Статуту засноване з метою забезпечення належних умов експлуатації, обслуговування, ремонту ліфтового господарства міста, повідомляє прес-служба КРУ в Івано-Франківській області.

Недостатній внутрішній контроль зі сторони органу управління комунальним майном за виконанням КП "Івано-Франківськліфт" своїх статутних обов’язків, за період аудиту призвів до розрахункової втрати доходів в сумі 703,1тис.грн.

Зокрема, в ході аудиту встановлено, що КП "Івано-Франківськліфт" обслуговує тільки частину ліфтів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, а саме ліфти, що перебувають на балансі ЖЕО № 1, 5, 6, 8. В той же час ліфти, що перебувають на балансі ЖЕО № 2, 4, 7, 9 та комунального підприємства "Дирекція замовника" в загальній кількості 94 одиниці обслуговують суб’єкти підприємницької діяльності, засновані на приватній власності.

Слід відмітити, що ліфти, які відповідно рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської Ради від 13.05.2009 №201 передані комунальному підприємству "Дирекція замовника", обслуговувало КП "Івано-Франківськліфт" і у 2008-2009 роках здійснило їх заміну та модернізацію.

Проте, кошти за утримання нових та відремонтованих ліфтів, отримує не комунальне підприємство "Івано-Франківськліфт", а суб’єкти підприємницької діяльності, що заключили договори з КП "Дирекція замовника".