друкувати


Ціни на газ для населення не підвищуватимуться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 06:07:45
Кабінет міністрів не має наміру підвищувати ціни на природний газ для населення, повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.

"Ми зараз ведемо переговори з Російською федерацією, і сподіваюся, ми прийнятно опрацюємо контракти для того, щоб ми не підвищували ціни на газ", - сказав він, повідомляє ТСН.

Крім того, Клюєв нагадав, що для населення поставляється газ власного видобування.

"Тим більше, що ми поставляємо газ для населення з внутрішнього видобування, тому є надія, що ми зможемо найближчим часом не піднімати ціну. Над цим загальним механізмом ми зараз і працюємо", - сказав перший віце-прем'єр.

Клюєв вважає неприпустимим зниження добробуту громадян, до якого призведе підвищення ціни на газ для населення.

16 березня віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко назвав необхідним підвищення тарифів на газ і комунальні послуги для населення.

При попередньому уряді підвищення тарифів на газ було однією з умов для залучення Україною кредиту Міжнародного валютного фонду, а також позик на накачування газу в підземні сховища.

Крім того, уряд Юлії Тимошенко зобов'язався з 2010 року ввести щоквартальне коригування цін.

В свою чергу у Світовому банку переконані, що підвищення тарифів в Україні не уникнути, причому на відміну від минулого року тарифи вже необхідно підвищувати не поступово, а одразу на 100%.

Обговорити на форумі