друкувати


Подружні пари з більшою вірогідністю наберуть зайву вагу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 04:31:49
Подружні пари з більшою вірогідністю наберуть зайву вагу через те, що різко міняють свій спосіб життя. При цьому одружені чоловіки утричі частіше страждають на ожиріння, ніж неодружені, а заміжні жінки - удвічі.

Дослідження 17 тисяч грецьких подружніх пар у віці від 20 до 70 років показало, що одружені люди набагато рідше займаються фітнесом, знижують активність сексуального життя, гірше харчуються, але вважають своє життя зручним, повідомляє Освітній портал.

При цьому подружжя частіше їсть разом перед телевізором і частіше замовляє додому фаст-фуд, ніж неодружені люди.

Неодружені обох статей витрачають дуже багато часу і зусиль на те, щоб тримати себе у формі і знайти партнера. Після весілля це вже не обов'язково, і фізична активність одружених людей сильно знижується. Крім того, в одружених людей зменшується і рівень стресу, що призводить до збільшення апетиту.

Вчені, що представили результати своїх досліджень на Грецькій медичній конференції в Афінах, вважають, що серед одружених греків частіше поширено і абдомінальне ожиріння: найбільш небезпечна форма відкладення жиру, яка призводить до розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.

Обговорити на форумі