друкувати


Львівські народники підтримали вітчизняного товаровиробника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 10:07:57
Підготовка до Великодніх свят у Львові вже почалася. Тут з 19 березня відкрилася виставка-ярмарок "Львівський товаровиробник", присвячена саме цим весняним святам. Адже традиційно у галицьких сім’ях останні тижні Великого посту відводять для генерального прибирання своїх домівок і відвідування ринків, щоб купити достатню кількість продуктів та звісно обновити гардероб.

Саме тому організатори виставки скористалися цією традицією, щоб таким чином принести користь і продавцям, і споживачам. Адже не дарма виставка називається "Львівський товаровиробник", тобто презентувати свою продукцію тут можуть лише львівські підприємці. А це таким чином дещо підтримає саме вітчизняного виробника.

Для споживачів виставка вигідна тим, що тут представляють саме ті промислові та продуктові товари, які є найбільш необхідними для свят. А тому не доведеться годинами шукати потрібну річ, вона точно продаватиметься на ярмарку, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Народної Партії.

Така виставка у Львові проводиться вже вдруге. І цього року львівські підприємці приємно здивували. Виявляється, у зовсім не промисловому місті Львові, таки є низка підприємств, яким є чим похизуватися, починаючи від меблів, закінчуючи гарним якісним одягом і взуттям, поліграфічною продукцією та навіть кованими виробами. Тому подивитися тут справді було на що та й від спокуси купити обновку втриматися важко.

Окрім того, цікавішою, жвавішою та чарівнішою виставку зробив показ одягу і зачісок від Львівського коледжу легкої промисловості. Після такого перегляду, склалося враження, що майбутні знамениті дизайнери зростають саме у Львові.

Подивитися і не тільки подивитися, а й скуштувати можна було і солодощі, представлені Львівським вищим професійним училищем ресторанного сервісу та туризму. Загалом на виставці свої вміння демонстрували студенти і викладачі семи навчальних закладів Львова. А продукцію презентувало близько 40 львівських підприємств.

У межах Великодньої виставки-ярмарку також відбулася низка тренінгів та семінарів, на яких навчали, як правильно вести свій бізнес, аби він став прибутковим.

26-27 березня у рамках виставки "Львівський товаровиробник" відбувся продуктовий та медовий ярмарок. На цьому ринку кожна господиня могла купити все необхідне до Великоднього столу. На ярмарку продавали цукор, борошно, яйця, мед та бджолопродукти. Щоправда лише львівським товаровиробником ця виставка не обмежилася, заробити перед Великодніми святами сюди приїхали і підприємці з Волинської, Вінницької та Закарпатської областей.

А великоднього настрою виставці-ярмарку додали щоденні майстер-класи з розмальовування писанок, що проводилися кожного дня після обіду. Розмальовували писанки й дітлахи. 27 березня організатори провели аукціон, на якому продавали розмальовані дітьми крашанки. Виручені кошти віддадуть львівським сиротинцям.

Одним із організаторів виставки-ярмарку став голова Львівської міської організації Народної Партії, заступник директора РАЦ "Шувар" Іван Стефанишин. Він посприяв тому, аби виставка-ярмарок проводилася саме на оптово-роздрібному ринку "Шувар", і активно долучився до організації ярмарку. "Ми повинні все робити для того, щоб підтримати вітчизняного виробника. Бо ця виставка ще раз доводить, у Львові і взагалі в Україні є товари і продукти нічим не гірші від іноземних. Потрібно лише більше про них говорити, щоб вітчизняний товар знайшов свого споживача. А споживач таким чином переконався, що українські товари справді якісні і найголовніше, що вони є", - зазначив Іван Стефанишин.

Обговорити на форумі