друкувати


Любителі добре поїсти нічим не відрізняються від наркоманів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-29 04:08:35
Одні й ті ж молекулярні стежки, які перетворюють людей на наркоманів, стоять за пристрастю до переїдання.

Дослідження, проведене Інститутом імені Скріппса (США), підтвердило підозру, що давно існувала серед вчених, що в основі будь-якої звички лежить механізм позитивного підкріплення в центральній нервовій системі, повідомляє ТСН.

Американські фахівці проводили досліди на щурах: одна група одержувала висококалорійну їжу з великим вмістом жирів (те, чим харчуються в закладах фастфуду), інша (контрольна) сиділа на звичайній щурячій дієті, споживаючи в два рази менше калорій, ніж їх "колеги".

Перша група швидко підсіла на сирний пудинг, незважаючи навіть на електрошок, - вірна ознака неконтрольованої поведінки.

Пізніше, коли першій групі запропонували перейти з бекону та сосисок на салати, щури просто відмовилися від їжі. Період "ломки" і голодування зайняв два тижні.

Раніше вчені з Канади довели, що харчування в ресторанах швидкого обслуговування може бути не тільки шкідливим для здоров'я, але також порушувати психіку людей, роблячи їх нетерплячими і такими, що прагнуть до миттєвого отримання задоволення.

Обговорити на форумі