друкувати


І.Кріль: Найбільші політичні сили не готові до місцевих виборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-25 03:26:28
"Найбільші політичні сили не готові до місцевих виборів і бояться втратити владу", - заявив сьогодні голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль в авторській статті, опублікованій в Інтернет-виданні "Українська правда".

"Результати президентської кампанії показали потужний суспільний запит на нову політику, нові політичні сили і нових політиків. І цей запит уже не вдасться "заговорити" новими обіцянками. Тим паче, що більшості партій нічим звітувати про виконання своїх програм, з якими вони йшли на вибори 2007 року", - сказав Кріль, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Ігор Кріль вважає, що "найбільш актуальним на сьогодні є навіть не визначення дати виборів, а зміна законодавчої бази їх проведення для того, щоб зробити місцеві ради більш незалежними й ефективними".

За словами голови партії, незалежності місцеві ради можуть досягти лише одним способом – змінити систему виборів – заборонити закриті виборчі списки, але в цьому не зацікавлені великі парламентські сили.

"Підставою для таких висновків є численні спроби підмінити розгляд змін до виборчого законодавства суперечкою про дату наступних місцевих виборів та модель оновленої виборчої системи – відкриті партійні списки чи "мажоритарка". Це більше нагадує спробу поховати виборчу реформу, аніж готовність до конструктивної дискусії".

Обговорити на форумі