друкувати


Ініційовано процедуру банкрутства Будівельного управління Чорноморського флоту РФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-25 09:55:37
Головне управління Пенсійного фонду України у м.Севастополі ініціювало процедуру банкрутства Будівельного управління Чорноморського флоту Російської Федерації.

Причиною таких дій стало невиконання Будівельним управлінням ЧФ РФ своїх фінансових зобов'язань. Головне управління Пенсійного фонду України у м.Севастополі є одним з основних кредиторів Будівельного управління ЧФ РФ. Сума боргу управління перед Пенсійним фондом складає близько 9 млн грн.

Відповідне рішення було схвалено ще 23 грудня 2009 року Господарським апеляційним судом м.Севастополя. У свою чергу, Міністерство оборони РФ видало наказ щодо ліквідації Будівельного управління ЧФ РФ з 01 січня 2010 року.

Незважаючи на це процес банкрутства затягується на невизначений термін. Фахівці пов'язують зволікання з чисельними позовами до судових інстанцій з вимогами про виплату заробітної плати цивільному персоналу та військовослужбовцям Будуправління, що були звільнені у минулому році. З поінформованих джерел відомо, що командувач ЧФ РФ О.Клецков дав наказ підготувати наявні документальні матеріали стосовно доведення Будуправління флоту до банкрутства для подальшої їх передачі до органів прокуратури РФ.

У той самий час у журналістських колах, наближених до ЧФ РФ, циркулює інформація про прийняте на рівні Російського уряду рішення про звільнення віце-адмірала Клецкова з посади командувача ЧФ РФ з наданням 3 місяців на здачу справ та обов'язків. Офіційною причиною для цього, нібито, стало невиконання на Чорноморському флоті програми забезпечення військовослужбовців квартирами та надання командувачем свідомо недостовірних даних про забезпечення моряків-чорноморців житлом на 90 відсотків.

Обговорити на форумі