друкувати


Якщо КС ухвалить рішення про неконституційність нової коаліції, ВР розпустять

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-22 05:59:30
Найкращою перевіркою України на демократію стане рішення, яке найближчим часом повинен ухвалити Конституційний суд щодо змін до закону про регламент стосовно порядку утворення коаліції і уряду.

Про це заявив прем’єр-міністр опозиційного уряду, заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв, повідомляє прес-центр ВО "Батьківщина".

"Ухвалення цього рішення стане перевіркою найважливішої інституції в лиці КС на демократію і тестом на те, чи є наша держава правовою", - заявив Соболєв.

За його словами, є всі підстави стверджувати, що коаліція, утворена Партією регіонів, комуністами, Литвином і перебіжчиками з інших фракцій, а також сформований нею уряд, є нелегітимними.

"Як відомо, Конституція не змінювалась за цей час, і відповідні рішення Конституційного суду, прийняті раніше, уже підтвердили, що коаліція може формуватися виключно фракціями", - зазначив Сергій Соболєв.

Крім того, Соболєв наголосив, що у разі, якщо КС ухвалить рішення про неконституційність нової коаліції, це стане фактично початком розпуску Верховної Ради VI скликання.

"Таким чином Конституційний суд визнає коаліцію і уряд неконституційними, і країна піде на дострокові парламентські вибори", - сказав він.

"Також це буде першою червоною карткою Януковичу, який підписав неконституційний закон, що розпочав етап неконституційної зміни влади", - резюмував Сергій Соболєв.

Обговорити на форумі