друкувати


Безладдя зі статистикою зменшує шанси України на отримання допомоги з МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-22 04:02:32
"Dziennik Gazeta Prawna" пише, що безладдя зі статистикою зменшує шанси України на отримання допомоги з Міжнародного Валютного Фонду. Виявляється, що керівництво держави змінювало економічні результати на дещо кращі – читаємо у статті Ніно Джікія після завершення місії у Києві експертів МВФ.

Минулого тижня занепокоєння на фінансових ринках викликав новий прем’єр-міністр Микола Азаров, якого адміністрація повідомила, що державний борг України досягнув 93,5 відсотки ВВП. Це один з найвищих показників у Європі, тільки незначно менший, ніж у Греції, якій загрожує банкрутство. Це майже втричі більше, ніж у лютому декларував попередній кабінет, Юлії Тимошенко – звертає увагу "Dziennik Gazeta Prawna", повідомляє Польське радіо.

Якщо дані нового уряду підтвердяться, українці будуть змушені економити ще більше, ніж вважалося досі. За свою допомогу МВФ очікує, між іншим, підвищення на 20 відсотків цін газу для індивідуальних користувачів та обмеження соціальних витрат. Та невідомо, чи новий президент і прем’єр-міністр рішаться на шокову терапію, тому що відкритою є справа парламентських виборів восени, які дали б пропрезидентській Партії Регіонів стабільнішу більшість. А виборча кампанія не служить пошукам заощаджень.

Обговорити на форумі