друкувати


Президент України вважає, що місцеві бюджети можуть бути прийняті в травні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 10:49:48
Президент України Віктор Янукович вважає, що місцеві бюджети можуть бути прийняті уже в травні. "Я думаю, що у травні ми вже повинні мати бюджети регіонів, і ці бюджети мають бути спрямовані на ліквідацію наслідків кризи", – сказав Глава держави на зустрічі з регіональним активом Криму в Сімферополі.

В. Янукович закликав представників місцевих органів влади взяти участь у підготовці проекту Держбюджету-2010. "Участь регіонів у підготовці бюджету обов'язкова", – підкреслив він, висловивши переконання, що в головному фінансовому документі країни, безумовно, мають бути враховані інтереси регіонів.

Глава держави охарактеризував нинішню фінансову ситуацію в Україні як дуже складну. "Але, звичайно, ми не будемо сидіти, склавши руки", – запевнив Президент, повідомляє офiцiйне представництво Президента України.

Віктор Янукович також повідомив, що планує провести наступного тижня нараду з питань пенсійної реформи.

"Пенсійну реформу було зупинено, і останні п'ять років ця сфера практично не реформувалася. Думаю, уже наступного тижня я проведу таку нараду", – зокрема сказав Віктор Янукович, нагадавши, що на сьогодні дефіцит Пенсійного фонду становить близько 22 млрд. грн., а рівень пенсій в Україні приблизно на 40% нижче, наприклад, ніж у Росії.

"У найоптимальніші строки намагатимемося, як мінімум, вирівняти українські пенсії з російськими", – підкреслив В. Янукович, відзначивши, що виступає за справедливий підхід у призначенні пенсій, зокрема, з обов'язковим урахуванням стажу та умов роботи. Окрім того, у ході підготовки і проведення пенсійної реформи вивчатиметься світовий досвід, а також ураховуватимуться наслідки кризи.

Обговорити на форумі