друкувати


С.Тігіпко: Реформи зроблять Україну привабливою для інвесторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 02:57:22
Таку думку віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко висловив на Шостій щорічній інвестиційній конференції у Києві, яку організувала компанія Dragon Capital.

На думку віце-прем’єр-міністра, нинішня важка ситуація в економіці спричинена насамперед трьома чинниками: незавершеністю реформ, слабкою диверсифікацією експорту та перманентними конфліктами у попередній владі. Сьогодні, вважає Сергій Тігіпко, країна має всі передумови до швидкого та ефективного реформування. "Зараз ми маємо консолідовану владу, стійку більшість у парламенті і головне – налаштованість на реформи як Президента, так і Прем’єр-міністра", - наголосив він, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

За словами віце-прем’єра, наразі уряд працює над двома програмами розвитку країни – короткостроковою та розрахованою на середньострокову перспективу.

Серед першочергових завдань уряду Сергій Тігіпко назвав створення реалістичного бюджету, покращення інвестиційного клімату та стабілізацію банківського сектору. Зокрема, він відзначив необхідність жорсткої економії для зменшення дефіциту бюджету. Ця економія має відбуватися, перш за все, за рахунок видатків на адміністрування. Також необхідними передумовами для збалансування бюджету він назвав стабілізацію фінансової ситуації у компанії "Нафтогаз України" та Пенсійному Фонді.

Однією з необхідних передумов покращення інвестиційного клімату Сергій Тігіпко назвав дерегуляцію економіки, зняття адміністративних бар’єрів у підприємницькій діяльності. Крім того, віце-прем’єр вважає необхідним радикальне скорочення видів ліцензійної діяльності та кількості перевіряючих органів.

Сергій Тігіпко зазначив, що до кінця року має бути напрацьований проект Податкового кодексу, що зменшить податкове навантаження на малий бізнес.

Обговорити на форумі