друкувати


Шубки за талант

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 02:40:09
Сорок дітей-сиріт, дівчаток та хлоп’ят із багатодітних, малозабезпечених, неповних і неблагополучних сімей, вихованці дитячих будинків та інтернатів, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків взяли участь у другому благодійному мистецькому фестивалі "Мистецький Храм".

"Метою заходу є відродження благодійності і меценацтва на Прикарпатті, – каже організатор фесту, Заслужений артист України Ярослав Борута (на фото). Цьогоріч нам допомагали чимало людей, які вкладали у талановитих діток фінанси. Отож призовий фонд "Мистецького храму" – 60 тисяч гривень, а загальний бюджет фестивалю – 85 тисяч". За словами представника обласного управління освіти і науки Віри Парипи, участь у "Мистецькому храмі" безкоштовна, у той час, коли на інших заходах діти мають заплатити за дорогу, фонограми, костюми, внести організаційні кошти. А тут діти мають можливість за свій талант отримати цінні призи та й себе запрезентувати.

Особливістю музичного дійства стали відбіркові тури, що відбулися в Коломиї, Калуші та Івано-Франківську. Дітки виступали в трьох номінаціях – вокальне мистецтво, музика та хореографія. Під час гала концерту найкращих учасників фесту відбувся концерт маленької прикарпатської піаністки Оксани Горецької. А володарі гран-прі фестивалю отримали у подарунок стильні шубки.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі