друкувати


Менше цигарок – менша загроза інфаркту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 07:26:12
Заборона тютюнопаління на робочому місці значно покращує стан здоров'я людей, перш за все старших осіб. Результати найновіших досліджень в цій сфері опублікували науковці з Нової Зеландії та Великої Британії.

У Новій Зеландії вже три роки не можна палити в жодному місці праці. Заборона охоплює також бари та ресторани. За цей період значно покращився стан здоров'я старших осіб. Найбільш виграли некурящі особи у віці від 55 до 74 років: число інфарктів у цій віковій групі знизилося на 13%. Оздоровлення організму спостерігалося також і у молодших людей – від 30 року життя – в цій віковій групі падіння кількості інфарктів дорівнює 5%, повідомляє Польське радіо.

Дані з Нової Зеландії підтверджують результати попередніх досліджень в Північній Америці та Європі, де, за різними оцінками, після введення заборони тютюнопаління число інфарктів впало на 1/4 та навіть на 1/3. Це доводить аналіз науковців з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско. Частина вчених однак підкреслює, що накладені обмеження не вирішили проблеми пасивного куріння дітей, які стають заручниками шкідливих звичок власних батьків у власних будинках.

Обговорити на форумі