друкувати


Г.Герман виступає за добровільну відставку Д.Табачника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 05:39:15
Заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман виступає за добровільну відставку Дмитра Табачника з посади міністра освіти й науки. Про це вона сказала в інтерв’ю інтернет-виданню "Острів".

"Я вважаю, що, незважаючи на те, що Дмитро є фахівцем, що він – інтелектуал, його антиукраїнські висловлювання викликають роздратування в значній частині суспільства. Він міг би сказати: "Оскільки я став яблуком розбрату, я повинен піти". І це було б чесно, і пішло б на користь нашій команді, і він би виріс в очах суспільства завдяки такому кроку", – заявила Герман, повідомляє Радіо Свобода.

Водночас вона висловила сумнів у тому, що Табачник піде на такий крок.

За словами заступника голови Адміністрації, міністр освіти повинен на ділі довести, що його кроки будуть відповідати українським національним інтересам, і якщо це виявиться не так – тоді має бути кардинальне рішення.

Як заявила Герман, днями Президент Віктор Янукович мав зустріч із Табачником, на якій міністр пообіцяв, що його особисті погляди ніяк не вплинуть на реалізацію ним тієї концепції гуманітарної політики в цілому й освіти зокрема, яку визначають Президент, парламент й уряд.

Сьогодні кілька тисяч людей вийшли на мітинг біля будинку Львівської обласної ради з вимогою відставки Табачника.

Обговорити на форумі