друкувати


Здоров'я і самопочуття залежать від сонячних променів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 03:58:44
Здоров'я і самопочуття людини в значнішій мірі залежать від сонячних променів, ніж це раніше вважалося. Даний факт встановили вчені з Університету Копенгагена (Данія).

Факт утворення в людській шкірі під променями яскравого сонця вітаміну D є загальновідомим. Проте зараз данські фахівці встановили, що вітамін D у свою чергу активізує діяльність білих кров'яних тілець. Останні відповідають за імунну систему і захищають людський організм від багаточисельних хвороб, повідомляє Освітній портал.

Без "сонячного вітаміну" білі кров'яні тільця знаходяться "у сплячому стані", що робить людину вразливою перед вірусами, бацилами та іншими збудниками захворювань.

Вчені також виявили вражаючу особливість як вітаміну D, так і білих кров'яних тілець. Активізуючись під прямими сонячними променями, одна група тілець атакує інфекцію, а інша "вивчає хід боротьби і запам'ятовує" відповідну біологічну інформацію.

Потім остання вводиться в "пам'ять" імунної системи людини, щоб наступного разу при аналогічному ураженні організм мав "інструкцію" як найефективніше і швидко протидіяти носіям хвороби.

Як заявив один із керівників робіт професор Карлстен Гейслер, "якщо білі кров'яні тільця не можуть знайти в організмі в достатній кількості вітаміну D, то вони не діють, їх мобілізації не відбувається".

Обговорити на форумі