друкувати


ООН: 900 млн людей не мають чистої питної води

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 03:15:55
На сьогоднішній день 884 млн людей у світі не мають доступу до чистої питної води і приблизно втричі більше живуть без елементарних санітарних зручностей. Про це повідомляється в новій доповіді, підготовленій ООН.

Її автори побоюються, що без додаткових інвестицій міжнародне співтовариство не впорається з виконанням цілей розвитку Тисячоліття, спрямованих на забезпечення доступу до санітарних послуг, повідомляє Газета.ua.

У 2000 році на Саміті тисячоліття була поставлена мета до 2015 року скоротити вдвічі кількість людей, які не мають постійного доступу до чистої питної води і основних санітарних послуг. На сьогоднішній день 87% світового населення або приблизно 5,9 мільярда чоловік користуються безпечними джерелами питної води.

Проте 39% світового населення або понад 2,6 міллірада людей живуть у будинках без туалетів та інших санітарно-технічних споруд. З 1990 року кількість людей, які використовують практику відкритої дефекації, скоротилася на 168 мільйони чоловік. Однак це явище, як і раніше широко поширена в країнах Південної Азії. У цьому регіоні 44 відсотки населення живуть без туалетів. При цьому семеро з десяти людей, не забезпечених елементарними санітарними зручностями, - сільські жителі.

На сьогоднішній день щорічно 1, 5 мільйона дітей у віці до п'яти років все ще вмирають у результаті хвороб, пов'язаних з вживанням нечистої питної води або відсутністю адекватних санітарних умов.

Обговорити на форумі