друкувати


М.Азаров вважає, що Україна повинна залучити мінімум 15-20 мільярдів доларів кредитів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-16 06:13:33
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Україна повинна залучити мінімум 15-20 мільярдів доларів кредитів на реалізацію інфраструктурних проектів.

Про це він заявив на зустрічі з главою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою. "Наш уряд буде витрачати кредити не на проїдання, покриття дефіциту, а на розвиток", - сказав Азаров, повідомляє ТСН.

"Ми сповідуємо ліберальні економічні цінності, а отже свідомі того, що відкрита ринкова економіка України має бути конкурентоспроможною", - підкреслив він.

Азаров також зазначив, що доручив профільним міністерствам активізувати переговори з ЄБРР і Світовим банком щодо інфраструктурних та інвестиційних проектів.

Він підкреслив, що Кабінет міністрів уже підготував низку цікавих проектів, які передбачають фінансову підтримку зі сторони міжнародних фінансових організацій і участь інвесторів, зокрема, будівництво висококласних автошляхів.

Окремо прем’єр повідомив, що уряд готує Євросоюзу пропозицію щодо модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

"Будівництво обхідних щодо України маршрутів транспортування газу стало фактом, тому ми чітко усвідомлюємо, що тільки глибока модернізація, підвищення ефективності – технічної і економічної – української ГТС дасть нашому, насправді найнадійнішому маршрутові, конкурентні переваги", - заявив Азаров.

Нагадаємо, раніше урядовці вже заявляли про необхідність залучити кредити для розвитку української економіки та її виходу з кризового стану. Зокрема, віце-прем'єр з питань економіки Сергій Тігіпко заявляв про необхідність отримати гроші від Міжнародного валютного фонду.

Крім того, відомо, що Світовий банк надасть Україні 850 мільйонів доларів позики для покриття дефіциту держбюджету.

Обговорити на форумі