друкувати


ДПА нагадує про обмеження продажу та споживання пива, тютюнових виробів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-16 02:14:38
Вже з 11 лютого ц.р. забороняється продаж та споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також куріння у закладах охорони здоров’я, культури, на дитячих та спортивних майданчиках та інших громадських місцях.

Власники, або орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, а також розмістити наочну інформацію про шкідливість здоров'ю людини, що завдає куріння тютюнових виробів, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.
За порушення встановлених обмежень передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафів, зокрема за продаж пива, алкогольних та тютюнових виробів особам та особами, які не досягли 18 років, застосовується штраф в розмірі 6800 гривень, необладнання спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації - 3400 гривень.

Зазначені обмеження передбачено ст.15.2,15.3, а застосування штрафних санкцій статтею 17 ЗУ від 19.12.1995 р. №481/95-BP "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (із змінами та доповненнями).

Обговорити на форумі