друкувати


Тарас Чорновіл пояснив, чому змінив стільки партій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-16 12:04:00
Народний депутат України, колишній член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив про готовність працювати над програмою дій нового уряду. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

"Сьогодні, коли створена коаліція, потрібно вимагати всім від уряду, щоб була конкретна програма дій уряду. Не пишні красиві фрази, а чітко - що можна зробити, яке законодавче забезпечення, основні макропоказники", - вважає політик.

"Я, в свою чергу, по тій частині, в якій готовий бути фахівцем, - це міжнародна політика та суспільний контекст, готовий теж працювати над програмою дій уряду", - проявив ініціативу Чорновіл.

Він також пояснив, чому за роки своєї політичної кар'єри змінив стільки партій.

"Як казав колись Черчілль, іноді краще поміняти 10 партій, ніж поміняти свої принципи. Мені здається, що я був щирий тоді, коли прийшов в "Нашу Україну", коли НУ почала відверто в 2003 році брехати своїм виборцям, я її залишив, ми створили групу Центр ", - сказав Чорновіл, додавши, що пам'ятає," на яких принципах приходив до Януковича. Я публічно ці речі робив, через що я з ним попрощався".

Партії регіонів я не підголосовував, мене звинувачували, що я БЮТу підголосовував багато. До останнього моменту, доки Тимошенко у Верховній Раді, йдучи з посади прем’єр-міністра, фактично не оголосила війну, яку не треба було оголошувати, і не пішла на пряму радикалізацію, я не був готовий до того, що можу стати членом іншої коаліції", - наголосив Чорновіл.

Нагадаємо, Тарас Чорновіл був одним з тих депутатів, хто проголосував за призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром, пише ІМК.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі