друкувати


До Коломиї - побоксувати з… Кличком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-15 04:25:26
Чемпіон світу Віталій Кличко відкрив у коломийському фізкультурно-спортивному комплексі "Локомотив" оновлений зал для занять боксом.

Сотні маленьких спортсменів, їхніх батьків, тренерів, представники міської влади, коломиян та гостей міста вийшли зустрічати свого кумира. На Віталія Кличка чекали довго, діти мерзли, проте заходити в приміщення не хотіли. Кожен першим хотів побачити легенду боксу.

Спортсмен прибув лише пополудні. Разом зі столичними гостями та начальником львівської залізниці, до якої належить приміщення "Локомотиву". Кілька хвилин радісні прикарпатці скандували "Клич-ко!" та "Ві-та-лік!". Сміливіші підбігали взяти автограф. Для цього мали принесенні із собою постери із зображенням братів Кличків.

Після привітань і традиційного куштування хліба-солі, чемпіон попрямував до залу. Там уже чекала на нього юна гордість коломийського спорту. Серед кількох десятків хлопців та дівчат – призери європейських та всеукраїнських змагань. Коротка промова про важливість досягнення результатів, спортивну наполегливість і впертість, підписування боксерських рукавичок майбутнім чемпіонам, і Кличко прямує далі. Через вузькі сходи потрапляє до боксерського залу, де справді все зроблено за європейськими стандартами ринг, дзеркала, підлога, апаратура – усе аж блищить та ні.

"Капітальний ремонт залу було здійснено за підтримки благодійного фонду братів Кличків, – розповідає "Експресу" міський голова Коломиї Юрій Овчаренко. – Роботи проводили протягом чотирьох місяців. Сюди було вкладено півмільйона гривень. До речі, це вже п’ятий зал в Україні, який відреставровано за кошти Кличків. Обрати коломийський "Локомотив" для реставрації братів спонукало те, що цей зал донині добре зберігся і найголовніше те, що тут серйозно тренуються діти та завойовують медалі на всеукраїнських і європейських чемпіонатах".

Згодом мер з гіркотою зізнається, що про реконструкцію залу та комплексу в місті говорили роками. Адже з часу його побудови тут не проводилося жодних ремонтів. Зрештою будівля належить львівській залізниці, і влада просто не мала права вкладати кошти у ремонт. Сьогодні боксерський зал відповідає європейським стандартам. Це відзначають коломийські боксери, які нещодавно повернулися з Ірландії. Покутську столицю та північноєвропейську країну єднають п’ять років спортивної дружби. Незабаром на Прикарпаття уже вп’яте прибудуть ірландські спортсмени на тренування та змагання. Пан Овчаренко впевнений, що європейці відзначать новинку. Відреставрований зал стане приємною несподіванкою.

Тим часом Віталій Кличко із задоволенням оглядає новенький ринг. "Я приїхав сюди як гість і спортсмен та впевнений що хлопці та дівчата з Коломиї матимуть можливість тут тренуватися і тішити нас високими нагородами, – зазначив у вітальній промові чемпіон. – Цей зал стане гарним прикладом для багатьох ставити мету в спорті та досягати висот". В оновленому локомотивівському залі всі боксерські тренування проводитимуться безкоштовно, адже зараз не всі батьки можуть заплатити за спортивні заняття. Окрім того, не є таємницею, що такий вид спорту як бокс часто обирають підлітки із неблагополучних сімей. І часто зал заміняє їм родину, а тренери – батьків. Як правило, із таких проблемних підлітків, як свідчить досвід багатьох спортсменів, потім виростають чемпіони та гордість країни.

Поважному гостеві місцеві спортсмени також приготували сюрприз – показовий поєдинок. На ригну знані коломийські боксери. Чемпіон уважно спостерігає за боєм та згодом відзначає переможця. Далі – підписання пам’ятної таблиці та зустріч з коломиянами, під час якої Віталій пообіцяв й надалі підтримувати бокс в покутській столиці та незабаром провести в місті турнір імені братів Кличків.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия
Обговорити на форумі