друкувати


Зелений чай захищає зір від глаукоми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-15 02:37:20
Вчені Китайського університету Гонконгу підтвердили, що корисні речовини, знайдені в зеленому чаї, завдяки відомим потужним антиоксидантним властивостям здатні проникати в тканини ока і протистояти глаукомі.

Сітківка та інші тканини ока поглинають компоненти чаю і тим самим напій може бути ефективним захистом від глаукоми та інших поширених очних хвороб, стверджують медики. Доктор Чи Пуй Панг та його колеги вважають, що катехіни в зеленому чаї володіють найсильнішою дією проти глаукоми - сильніше, ніж вітамін С і Е, лютеїн і зеаксантин. До цього, проте, лікарі не мали достатньо знань про те, як катехіни в чаї потрапляють зі шлунку і шлунково-кишкового тракту в тканини ока, повідомляє Освітній портал.

Офтальмологи знайшли відповідь на це питання, провівши експерименти з лабораторними щурами, яких поїли зеленим чаєм. Проведений потім аналіз тканин очей тварин ясно показав, що структури сітківки поглинають значну кількість окремих катехінів. Сітківка більшою мірою поглинала високі рівні галлокатехіна, а внутрішньоочна рідина - епігаллокатехін. Дія катехінів чаю проти шкідливого окислювального стресу на очі тривала до 20 годин. Китайські окулісти зробили висновок, що зелений чай можна рекомендувати як корисний напій проти глаукоми і погіршення зору через окислювальні процеси.

Обговорити на форумі