друкувати


Німецька благодійність для Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-15 01:20:45
Представники однієї з німецьких фірм, які фінансують благодійні проекти у цілому світі, збудують в Івано-Франківську Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

"Тричі німці перебували з візитом в місті та брали участь у робочих засіданнях з метою вирішення питань щодо початку будівництва, - повідомили "Експрес" у міськраді. - Але розпочинати зведення центру можна лише при наявності земельної ділянки площею 2-5 гектара. Така земельна ділянка була знайдена на території футбольного поля ВАТ "Автоливмаш", яке знаходиться в стадії відновлення платоспроможності.

На щастя, після тривалих перемовин з керівництвом товариства та головою Микитинецької сільської ради було досягнуто домовленості про викуп майна, що знаходиться на згаданій ділянці. А на засіданні виконкому Івано-Франківської міськради було прийнято рішення внести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення "Про викуп майна ВАТ "Автоливмаш", що дозволить передати земельну ділянку в селі Микитинці під будівництво окремого центру для людей з особливими потребами.

Прийняття даного рішення дасть змогу безоплатно передати земельну ділянку для будівництва Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. За кошти інвестора, приміщення буде спроектовано, збудовано, обладнано та утримуватиметься впродовж двох років. Після цього його буде передано на баланс міста. Наразі меценати готові вкласти у благодійний проект два мільйони євро

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі