друкувати


Представники шоу-бізнесу написали відкритого листа до В.Януковича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-12 10:45:09
Представники українського шоу-бізнесу написали відкритого листа до президента Віктора Януковича і заступниці голови адміністрації президента Ганні Герман з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася з вибором представника від України на пісенному конкурсі Євробачення, який у травні цього року проведуть у норвезькій столиці Осло.

Серед тих, хто підписав відкритий лист значаться Таісія Повалій, Констянтин Меладзе, Руслана Писанка та інші відомі арстисти.

Вони обурені тим, що співак Василь Лазарович став учасником Єробачення від України без організації конкурсу загальнонаціонального голосування. Співака майже одноголосно обрала художня рада Національної телекомпанії України.

Відома акторка Руслана Писанка впевнена, що такий підхід до вибору представника України на пісенному конкурсі неправильний і ситуацію треба виправляти якнайшвидше.

Євробачення не вимагає від країн-учасників проводити загальнонаціональні конкурси для визначення глядацьких симпатій до виконавців. Кожній країні надається спеціальна ліцензія, переважно це канали громадського телебачення. У випадку України – це Перший Національний.

Заступниця голови адміністрації президента Ганна Герман звернула увагу на відкритий лист українських артистів і вирішила відразу діяти, бо, на її думку, такий підхід до вибору конкурсанта непрозорий і не сприяє побудові громадянського суспільства: "Ми зараз збираємо оргкомітет з проведення нового конкурсу. Ми будемо вимагати скасування цього рішення про призначення представника України, а не про вибори його на конкурсній основі. Я думаю, що таке рішення одноособове рішення президента НТКУ може призвести навіть до його відставки."

Сам президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук відмовився коментувати відкритий лист артистів до президента.

"Жодних коментарів. Коли до мене звернуться.... до мене ніхто не звертався".

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі