друкувати


"Тріумф-2009" пошанує всіх, хто приніс Івано-Франківську процвітання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-12 09:29:11
Пошанувати усіх тих, хто доклав максимум зусиль для того, щоб місто процвітало. Так сформулював мету проведення конкурсу "Тріумф-2009" Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус під час прес-конференції напередодні проведення урочистого нагородження переможців.

З його слів, міська влада довго вагалась, чи проводити такий конкурс цього року. Адже криза в економіці не спадає, Державний бюджет-2010 ще досі не затверджений. І все ж вирішили: "Тріумфу" бути. Остаточно переконав організаторів у необхідності проведення конкурсу той факт, що в минулому році місто Івано-Франківськ, не зважаючи на усі негаразди, таки втримало показники економічного розвитку на рівні 2008 року.

Плідна і ефективна робота більшості важливих підприємств обласного центру зумовила ту обставину, що сьогодні, зі слів В.Анушкевичуса, можна впевнено сказати: бюджет-2009 практично виконаний. "Щодо діяльності деяких підприємств є певний негатив, – зазначив міський голова, але він зумовлений об’єктивними факторами". Про високі показники економічного розвитку міста свідчить хоча б той факт, що отримавши кілька років тому сертифікат якості за стандартом ISO 9001, сьогодні, за результатами міжнародного моніторингу базових галузей економіки міста, воно має всі шанси отримати сертифікат за новою версією даного стандарту – ISO 9001-2008.

Звісно ж, присутніх на прес-конференції журналістів цікавили критерії відбору переможців та власне механізм проведення конкурсу. Зі слів заступника міського голови Ярослав Яришин, основних критеріїв було три: прибуткова робота в 2009 році, відсутність заборгованості перед бюджетом та по відсутність заборгованості з виплат зарплат. Визначення переможців відбувалося за участю ради директорів великих підприємств при міському голові, яку очолює Василь Дутчак та радою підприємців під головуванням Петра Строїча. Крім того, враховувались статистичні показники діяльності підприємств міста.

Загалом в конкурсі взяли участь 40 підприємств в 11 номінаціях. Їх переможців наразі тримають у секреті. Втім, на прес-конференції було озвучено переможця в номінації "Благодійник – 2009", яким стало місто-побратим м.Івано-Франківська Кшанов (Республіка Польща).

Про решту переможців громадськість зможе дізнатись під час урочистого нагородження, яке відбудеться 12 березня о 17.00 годині в приміщенні Івано-Франківського облмуздрамтеатру.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі