друкувати


Пісня 40-річної давності Едуарда Хіля саме зараз стала Інтернет-сенсацією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-11 11:46:06
Відомий естрадний співак Едуард Хіль переживає світовий тріумф завдяки Інтернету. Один з його головних шлягерів, пісня без слів під назвою "Я дуже радий, адже я нарешті повертаюся додому", стала справжньою Інтернет-сенсацією через більш як 40 років після її першого запису: два мільйони переглядів, сотні захоплених відгуків і десятки наслідувачів.

Радянський співак завоював шалену популярність у США та потіснив на плакатах самого президента Барака Обаму. На Facebook фанати створили групу, до якої вступили вже 14 тисяч чоловік. Тепер вони хочуть відправити Едуарду Хілю петицію, прохаючи влаштувати світове турне, повідомляє ТСН.

Володар "Оскара" за роль у "Безславних виродках" Крістоф Вальц зробив на пісню свою пародію. Він зізнався, що без розуму від Едуарда Хіля. Як і тисячі жителів Інтернету, актор готовий зізнатися йому в любові в гостьовій книзі.

В Інтернеті Хіля охрестили "містер Трололо". Значки і майки з його зображенням - чи не найбільш ходовий товар в британських Інтернет-магазинах. Російські блогери між тим запропонували відправити Едуарда Хіля на "Євробачення".

Самого народного артиста така новина "просто приголомшила".

"Мене потішив мій онук Едуард. Він прийшов і сказав: "Дідусь, пам'ятаєш, ти пісню співав без слів? Так от вона зараз дуже популярна ". Едуард розповів мені і про те, що пісня в основному популярна в Америці. Але він дуже смішно висловився. У неї, каже, особливо багато "клієнтів "в Америці", - каже з усмішкою Едуард Хіль.



Обговорити на форумі