друкувати


ФБР розпочало співпрацю з українцями для розкриття злочинів в Інтернет-сфері

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-10 05:05:19
З метою боротьби з поширенням шкідливого програмного забезпечення ФБР упровадило своїх агентів до правоохоронних органів України та Естонії. Вже зараз у кожній з цих країн перебуває по одному агенту ФБР.

Керівник відділу бюро по боротьбі з кіберзлочинами Джеффрі Трой відмовився розповісти про те, над розкриттям яких саме злочинів працюють його співробітники, але заявив, що ці країни були обрані не випадково, повідомляє ТСН.

За словами фахівців з безпеки, на території України базуються зловмисники, які поширюють листи зі спамом і програми, що крадуть паролі для доступу до банківських рахунків.

"Україна - це величезна проблема. Звідси з'являються і скіммерські схеми (шахрайство з банкоматами), і банківські трояни типу "Zeus". У списку погроз я розмістив би її вище за Росію", - зазначив дослідник з компанії Trend Micro Пол Фергюсон.

При цьому він наголосив, що співпраця з українськими правоохоронцями досить утруднена і висловив сподівання, що після впровадження агента ФБР ситуація зміниться на краще.

Джеффрі Трой зауважив, що спам і шкідливе програмне забезпечення є проблему не локального, а міжнародного масштабу, тому подібна кооперація просто необхідна. Першим успішним досвідом такої співпраці стало впровадження в поліцію Румунії агента ФБР в 2006 році. Тоді було заарештовано близько 100 людей, причетних до здійснення кіберзлочинів.

Обговорити на форумі