друкувати


Чоловіки мають більше вільного часу, ніж жінки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-10 04:05:57
Британець має в середньому на 32 хвилини більше вільного часу в порівнянні з британками. Такі результати дало дослідження, проведене Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Всі варіанти проведення часу чоловіків і жінок були розділені на чотири категорії: оплачувана робота (у тому числі навчання), безоплатна робота (зокрема, домашні справи), догляд за собою (особиста гігієна, прийом їжі, сон) і вільний час (зустрічі з друзями, хобі, участь у розважальних заходах), повідомляє Газета.ua.

З'ясувалося, що жінки витрачають на догляд за собою, в тому числі на фізичні вправи, денний сон і відвідування салонів краси, у середньому на 22 хвилини більше, ніж чоловіки. Водночас у межах цього дослідження походи по магазинах прирівняли до домашньої роботи, в той час як багато жінок схильні сприймати шоппінг скоріше як форму дозвілля.

Кількість вільного часу, який мають чоловіки, може бути різним в залежності від країни, але тенденція зберігається у всіх країнах, що потрапили в поле зору дослідників. У Норвегії різниця (між чоловіками і жінками) становить всього кілька хвилин, у Німеччині - в середньому 22 хвилини, у Франції - 33 хвилини, у США - 38 хвилин, у Бельгії - 50 хвилин.

Найістотніша різниця зафіксована в Італії - у італійців в середньому на 80 хвилин більше вільного часу, ніж у італійок.

Обговорити на форумі