друкувати


Без гальма на лижах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-10 03:53:44
У гірському карпатському селі Поляниця пластуни Івано-Франківської області вдруге провели лижний табір "Без Гальма-2010". У вишколі взяли участь 28 учасників та 8 інструкторів з різних куточків області, а також кілька представників пластових осередків Львова та Тернополя.

"Метою заходу є вивчення та освоєння нових цікавих і технічних особливостей лижного обладнання та нових маршрутів в Карпатах, загальна підготовка, розвиток туристичних навиків та заохочення до мандрівок і спорту, – розповідає комендант табору Станіслав Провальний. – Згодом ці юнаки і юнки, які пластували в Карпатах, передаватимуть свої вміння молодшим та організовуватимуть подібні табори й екстремальні вишколи".

Навчання складалося з двох блоків, теоретичного і практичного. Теоретичний матеріал був поданий у вигляді навчальних фільмів та інструктажів з різновидів гірськолижного спорядження, одягу, його правильного вибору, класифікації маршрутів та техніки їзди. Велику увагу було приділено техніці безпечного поводження на схилах та надання першої медичної допомоги при травмах. Протягом трьох днів пластуни мали змогу займатися з інструкторами на карпатських схилах, засвоюючи практичні навики їзди на лижах та сноубордах. На завершення табору було проведено міні-змагання, щоб перевірити рівень техніки їзди учасників.

"Наша організація розуміє важливість розвитку зимових видів спорту та відпочинку, тому вишкіл є традиційним, – продовжує пан Провальний. – Наразі великою проблемою для участі в таких таборах для молоді є те, що треба заплатити певну суму, яка витрачатиметься на проживання, харчування, часом на прокат спорядження. Добре, що при цьому знаходимо підтримку та розуміння у волонтерів та друзів організації, які допомагають фінансово".

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі