друкувати


Казка ароматів в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-10 03:15:25
Казку французьких ароматів вирішили подарувати жінкам Івано-Франківська до 8 березня представники окремих парфумерних фірм.

Менеджери-аромокологи Вадим Корецький та Галина Григорук провели захопливу лекцію, яка образно провела учасників заходу всіма закутками чарівного світу парфумів. "Ми всі в цьому житті дуже обдаровані і насамперед обдаровані п’ятьма людськими чуттями…, - говорить В.Корецький, - Ми також обдаровані можливостями відчувати задоволення…"

Як зазначають організатори заходу, людина протягом віків, тисячоліть контактувала з природою і насамперед з запахами, тому аромати закладені в генетичну пам'ять людства, що робить їх нашими союзниками у всіх наших справах… При цьому відмічено, що французькі парфуми тому і вважаються найякіснішими і відповідно найдорожчими, що зроблені вони з натуральних ефірних масел, вміщуючи в собі три "нотики": первинні нотки (найбільш летючі масла, які дають перше враження про парфуми), "ноти серця" - стійкі аромати, котрі власне і формують основний аромат і зрештою ноти основи – найбільш стійкі аромати, що залишають по собі пам'ять навіть на кілька діб.

"У Франції, - продовжує В.Корецький, - навіть існує сьогодні так звана технологія "живі квіти", що дозволяє збирати аромати з незірваних рослин".

Апогеєм акції було власне тестування ароматів – усім учасникам було запропоновано скуштувати 6 найбільш характерних та вражаючих запахів парфумів.

Зі слів Г.Григорук, вони планують влаштовувати подібні акції періодично, адже в нашому світі так мало прекрасного…

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі