друкувати


К.Бондаренко: Яценюк і Янукович грають у спільну гру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-09 05:57:24
Ні Януковичу, ні Партії регіонів невигідний сценарій, який запропонував їм Арсеній Яценюк. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

Нагадаємо, що напередодні Яценюк сказав, що має два варіанти розвитку ситуації, яка склалася в парламенті: формування більшості виключно на фракційній основі або дострокові парламентські вибори.

Це Яценюк написав у своєму відкритому листі до президента Віктора Януковича. Сказав, якщо той не погодиться на це, він піде в опозицію.

З його слів, виходячи з принципу політичної відповідальності, виходом може бути оголошення дострокових парламентських виборів та легітимне створення тимчасової коаліції на період 60 днів до моменту їх проведення.

"Єдине, що може зробити Віктор Федорович - це сказати, що розгляне це і не відкине, - зазначив Бондаренко.- Але звернення Яценюка - це додатковий аргумент для визначеності фракції НУ-НС".

"Таким чином Яценюк і Янукович грають в спільну гру, щоб саме фракція увійшла в нову коаліцію, а не окремі депутати. Адже 90 відсотків "нунсівців" бояться розпуску Ради, бо не потраплять у наступне скликання. А Яценюк робить такі заяви, бо дуже хоче стати прем'єром", - вважає політолог.

Обговорити на форумі