друкувати


Л.Оробець: "НУ-НС" ризикує поступитися гуманітарним блоком уряду на користь комуністів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-09 03:33:44
"Фракція НУ-НС, і далі "умиваючи руки" у справі формування парламентської коаліції, ризикує втратити вплив на визначення гуманітарної політики нового Кабінету Міністрів", – заявила народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець, коментуючи перебіг переговорів між партійними групами фракції щодо можливого формату майбутньої більшості у Верховній Раді.

"Наразі дилема, що стоїть перед фракцією, загалом така: або "НУ-НС" входить до нового уряду, втримуючи контроль над розглядом мовних, освітніх, культурних питань, або зберігає "електоральне обличчя", віддаючи гуманітарний блок ідеологічним опонентам", – зауважила Оробець. За її словами, наслідки такого вибору для найбільш принципових досягнень національно-демократичного табору у гуманітарній сфері неважко спрогнозувати. "Так було вже у 2006 році. Тоді "Наша Україна", замість поділу повноважень в економічній і гуманітарній сферах із ПР, грюкнула дверима й отримала Д.Табачника на посаді віце-прем’єра з гуманітарних питань", – нагадала заступник голови Єдиного Центру.

Водночас, на думку політика, сьогоднішні ризики згортання здобутків у сфері гуманітарної політики істотно більші, ніж чотири роки тому. "Тоді на профільні міністерства в уряді не претендували представники КПУ, яких нині ПР замість "НУ" запрошує до співпраці. Цікаво, в якого Сірка колеги позичатимуть очі, пояснюючи власні дії, чи то пак – бездіяльність? І кому з їх нащадків потрібна буде їх "незаплямована репутація" замість гуманітарної безпеки?", – риторично підсумувала Оробець, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Обговорити на форумі