друкувати


В.Янукович запевняє, що виборів не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-09 09:48:09
Президент Янукович переконує, що новий уряд буде сформований вже найближчим часом. В програмі одного з українських телеканалів президент попередив, що депутати у парламенті нині розуміють, що майбутні вибори можуть стати "несподіваними" для деяких із них.

Водночас пан Янукович поскаржився, що сьогодні немає грошей для проведення будь-яких виборів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Разом з тим керівник держави не конкретизував, хто буде новим прем'єром, сказавши, що цю проблему має вирішити коаліція.

Тим часом Арсеній Яценюк, який посів четверте місце після першого туру президентських виборів, звернувся до Віктора Януковича з відкритим листом, після місяця від другого туру поздоровив його з найвищим державним кріслом, а також висловив припущення, що новообраний президент отримав шанс зробити Україну іншою. Йдеться про об'єднання держави.

Водночас Арсеній Яценюк виступив за проведення дочасних парламентських виборів, стверджуючи, що лише такі вибори дозволять відкрити шлях до економічної стабілізації і зростання, а для цього, мовляв, необхідно створити тимчасову коаліцію на період 60 днів до моменту проведення виборів.

Разом з тим фракція БЮТ заявляє, що використовуватиме всі парламентські засоби для того, щоб не допустити ухвалення Закону про внесення змін до регламенту Ради, які надають право позафракційним депутатам формувати коаліційну більшість.

Представники БЮТ кажуть, що Конституція передбачає чітку процедуру формування коаліції за рішенням фракцій.

На початку березня Верховна Рада ухвалила рішення у першому читанні про зміни до регламенту, які дозволяють створювати парламентську коаліцію з окремих депутатів.

Свого часу Конституційний Суд уже визнав незаконним таке рішення, що призвело до дострокових виборів.

Тим часом ще минулого тижня дехто з представників Народної Самооборони попередили, що частина депутатів від НУНС може заблокувати парламентську трибуну.

Але, як вони кажуть, не всі погоджуються з такою позицією, вважаючи, що фракція не має уподіблюватися до дій Партії Регіонів, які вона застосовувала впродовж двох років, кажучи про нецивілізованість ведення політичної діяльності саме у такий спосіб.

Обговорити на форумі