друкувати


Благодійники почули — діти побачать

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-08 05:04:42
Понад 150 тисяч гривень зібрали волонтери-прикарпатці під час четвертої всеукраїнської акції "Почуйте всі". На ці кошти було закуплено автоматичний проектор знаків, офтальмоскоп та чимало іншої апаратури для офтальмологічного відділення івано-франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

"За статистикою у світі щохвилини сліпне одна дитина, проте половину хворих ще можна врятувати від сліпоти, - мовить головний дитячий офтальмолог області Надія Гаврилишин, - Для цього й потрібне сучасне медичне обладнання. Отож куплений проектор допоможе лікарям визначити гостроту зору малят. Офтальмоскоп та педіатричний авторефрактор використовуватимуть для діагностики очного дна". Корисною придбана за благодійні кошти апаратура стане для новонароджених дітей, особливо маловагових та недоношених.

"У людей, які здають гроші на благодійну акцію, завжди виникають сумніви, куди потрапляють їхні кошти, - мовить заступник начальника головного управління охорони здоров'я області Зоя Ціхонь. - Ми сміливо можемо показати результат допомоги кожного і подякувати всім, хто вніс хоча би кілька гривень на обладнання для діток". Наразі до 23 травня обласне управління здоров'я та Всеукраїнський благодійний фонд "Серце до серця"  збиратимуть кошти на неонатологічні відділи для допомоги новонародженим.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия
Обговорити на форумі