друкувати


"Ні" - модифікованій їжі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-05 06:07:51
Апостольська Столиця ніколи офіційно не схвалювала виготовлення генетично модифікованих продуктів, а тим більше генетично модифікованої картоплі Amflora, створеної фірмою BASF, із виготовленням якої погодився 2 березня Європейський Союз - стверджує "L'Osservatore Romano".

Ватиканська газета в основному розповідає про негативні реакції на вчорашнє рішення Брюсселю і рішуче дистанціюється від деяких інтерпретацій реакції Церкви, розміщених у італійській пресі. Серед різних позицій - констатує ватиканська газета - деякі медіа намагалися вичитати гіпотетичні позитивні висловлювання з боку Ватикану. Однак їх не було. Кажучи про уявну підтримку Апостольською Столицею генетично модифікованих продуктів, вони путають погляди, які висловлюють окремі священики з "офіційними" заявами, які можна було б приписати Апостольській Столиці і Церкві".

Відповідно до "L'Osservatore Romano", що посилається на енцикліку Caritas in veritate, до місії Церкви належить суворе засудження голоду у світі, який сьогодні залежить не так від недостатніх матеріальних ресурсів, як мабуть від дефіциту суспільних ресурсів, серед яких найважливішим є інституційна природа". "Не випадково саме минулого року, коли в країнах, що розвиваються, вирощення трансгенних культур зросло на 13 відсотків (в порівнянні до середньої світової - 7 відсотків), кількість голодуючих в масштабі земної кулі вперше перевищила мільярд" - підтверджує L'Osservatore Romano.

Європейська Комісія вчора дала згоду на виготовлення модифікованої картоплі. Мова йде про різновид під назвою Amflora, створений фірмою BASF. Зазначено, що він має використовуватись для промислових цілей, а також як корм для тварин.

Рішення Брюсселю означає, що всі країни, навіть ті, які є проти продуктів ГМО, будуть змушені допустити виготовлення модифікованої картоплі. Модифікована картопля чекала на згоду Брюсселю майже 12 років. Вже з'являються коментарі, що нова Комісія дуже швидко піддалася промисловому лоббі.

Джерело: Milites Christi Imperatoris
Обговорити на форумі