друкувати


НАСА запустило метеосупутник з мису Канаверал

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-05 03:53:03
Запуск нового метеорологічного супутника GOES-P (Geostationary Operational Environmental Satellite-P) відбувся в четвер з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида в 18.57 місцевого часу (01.57 п'ятниці), повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА).

Виведення супутника на орбіту на ракеті Delta IV здійснює Launch Services - підрозділ компанії Boeing - за замовленням НАСА і Національного управління з проблем океану і атмосфери (NOAA), повідомляє Взгляд.

GOES-P є третім і останнім з поточної серії геостаціонарних метеорологічних супутників, які використовуються NOAA для збору докладної інформації про атмосферні явища.

Угрупування з трьох супутників GOES розташоване таким чином, що може вести постійне спостереження за поверхнею континентальної США, прилеглими ділянками Тихого і Атлантичного океанів, а також за Південною і Центральною Америкою.

За словами NOAA, обладнані безліччю датчиків супутники своєчасно надають синоптика дані про "події, що запускаються" в атмосфері, в результаті яких можуть виникнути різні стихійні лиха - урагани, торнадо і шквали.

Boeing і НАСА будуть контролювати виведення GOES-P на орбіту, а потім передадуть управління ними метеорологічному відомству.

Обговорити на форумі