друкувати


Медведєв назвав Україну добрим другом Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-05 03:10:33
Президент Росії Дмитро Медведєв після закінчення переговорів з президентом України Віктором Януковичем заявив, що для Росії Україна залишається добрим другом і найважливішим партнером на просторі СНД.

Глава російської держави особливо відзначив, що "ми зацікавлені, щоб економіка України розвивалася і зберігалася політична стабільність". Медведєв підкреслив, що Росія готова потримати свого сусіда на майданчиках "великої вісімки", "великої двадцятки", у міжнародних фінансових організаціях, повідомляє Взгляд.

Говорячи про переговори, що відбулися, Медведєв відзначив, що підсумкова спільна заява є "дуже важливим документом", який повинен бути підкріплений конкретними домовленостями між урядами, міністерствами.

Торкнувшись окремих напрямів співробітництва, Медведєв відзначив актуальність кооперації авіаційних підприємств двох країн, великі перспективи у спільному виробництві літака Ан-70, можливе створення єдиного навігаційно-часового простору двох країн на базі російської системи ГЛОНАСС.

Медведєв повідомив, що під час переговорів йшлося і про такі "чутливі питання", як перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі. "Ми домовилися, що консультації на основі відповідних угод 1997 будуть продовжені", - сказав президент.

За його словами, президентами були обговорені і питання гуманітарного співробітництва. Медведєв відзначив, що два народи пов'язані не тільки спільною історією та духовними корінням, але і узами мільйонів сімей.

Відзначивши спільні плани із зустрічі 65-річчя великої Перемоги, Медведєв нагадав, що російські ветерани підтримують тісні зв'язки з українськими фронтовиками.

"Наш обов'язок зробити все, щоб допомогти братам по зброї разом і гідно зустріти це свято", - підкреслив російський президент. Він повідомив, що підтримав висунуту на переговорах Януковичем пропозицію організувати спільний ювілейний поїзд ветеранів, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Обговорити на форумі