друкувати


В.Янукович: Росія і Україна можуть об'єднати зусилля

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-05 10:34:26
Росія і Україна можуть об'єднати зусилля відразу в декількох областях економіки, заявив президент України Віктор Янукович.

"Треба дивитися, де нам потрібно об'єднувати зусилля. І таких напрямків дуже багато", - розповів Янукович в інтерв'ю інформаційному телеканалу" Росія-24 ", передає ІТАР-ТАРС.

За його словами, "в кооперації" працює весь машинобудівний комплекс і аграрна промисловість обох країн. У цілому економіки і України, і Росії орієнтовані на експорт. "Ми маємо можливість, наприклад, об'єднати наші зусилля в поставках зерна, адже питання продовольчої пшениці існує кожен рік у світі", - вважає президент України, повідомляє Взгляд.

За словами Януковича, "Росія має широкий споживчий ринок". "Україна може постачати на цей ринок дуже якісні сільськогосподарські продукти, - зауважив Янукович. - Крім цього, Росія може бути нашим торговельно-економічним партнером у третіх країнах. І тут ми можемо запросити і Казахстан".

Загалом, зізнався Янукович, він бачить відносини між двома країнами "як довгострокові, надійні, які будуть будуватися в атмосфері довіри, надійності та стратегічної співпраці".

Обговорити на форумі