друкувати


Тетяна Терсенова: Дівчина не обов’язково має бути вродливою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-05 09:38:39
56-річна Тетяна Терсенова з Івано-Франківська понад 30 років працювала моделлю. Зараз власниця модельного агентства "Ювента".

— Є дівчата, які мають прекрасні пропозиції від світових кутюр’є, а вони зволікають, бо мають тут кавалєрів, — розповідає по своїх вихованок. — От до Мілана мала їхати одна. Хороша пропозиція, а вона у сльози: як поїде туди, як у неї тут хлопець.

Був випадок, коли дівчина через першу любов зламала собі модельне майбутнє. У восьмому класі почала зустрічатися з хлопцем. Той займався дзюдо. На тренування ходили разом. Вона так накачала стегна, що тепер ніяк не може схуднути. З хлопцем давно розійшлася, а фігура лишилася. І все через кохання. Ми вчимо дівчат бути самодостатніми. Вірити в те, що вони красуні.

— А хіба до вас приходять некрасиві?

— Звичайно. Дівчина не обов’язково має бути вродливою, головне, аби вміла себе подати. Десь півроку тому привели до нас дівчинку 17 років. Височенна, ноги довгі, як лижі, коліна до середини, згорблена. Лице не доглянуте, ціла купа комплексів. Прийшла у сльозах. Я запевнила її маму, що не лише зроблю з неї красуню, а й заставлю повірити в це усіх. І що ви думаєте? Дівчина успішно працює. Повірила в себе, з’явився блиск в очах. Її стали запрошувати відомі фотографи, кутюр’є. Хлопці з усього її села збігаються до телевізора дивитися, коли її показують.

Ні в якому разі жінці не можна говорити, що вона страшна і дурна.

— Непристойні пропозиції вашим дівчатам надходять?

— Так, і то від дуже заможних і відомих людей. Просять дівчат на вечір, на ніч. Ми всім відмовляємо. Я сама за дівчат вирішую, на які пропозиції погоджуватися, а на які ні. Купу разів перевіряю, чи пристойно і надійно все. Щоб не вийшло, як з відомою моделлю Сніжаною Онопко. Вона мала виходити заміж за мільярдера. Як тільки оголосили про заручини, одразу в Інтернеті поповзли фотографії її "глупой необдуманной молодости". І все, весілля не відбулося.

Жінка перш за все повинна себе поважати. Інакше вона ніколи нічого в цьому житті не досягне.

Автор: Вікторія ЦИМБАЛІСТА, Газета.ua
Обговорити на форумі