друкувати


Несподіваний модний тренд сезону "Весна-2010" - гумові чоботи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-04 03:53:53
Що не сезон, то нові модні тенденції. Справжнім несподіваним модним трендом сезону "Весна-2010" стали гумові чоботи! Гумаки стали найпопулярнішим взуттям в Україні. Сьогодні вони в центрі уваги як елемент вуличної моди й зручне функціональне взуття. Тож ті, хто раніше марширував у чоботах на поля та на дачні ділянки, тепер сміливо можуть у них виходити між люди!

За словами рівнянки Вікторії ПРИМАК, вона ще на початку лютого вирішила придбати собі стильні гумові чобітки. В їх пошуках обходила півміста – не знайшла. Тоді вирішила замовити їх через Інтернет. Довелось чекати майже місяць, коли знайшовся потрібний розмір та модель. Обійшлись вони у 350 грн. Вікторія каже, що, вибираючи гумові чоботи, необхідно керуватися такими критеріями, як зручність та естетичний вигляд:

— Правда, краще брати на розмір більші, аби можна було вдягнути теплі шкарпетки, щоби не мерзнути, адже гума "притягує" холод. Також варто зважати й на свій наявний гардероб, адже гумові чобітки найбільше пасують до спортивного та вуличного стилів і "найнебезпечніше" їх поєднувати із класикою. Доречно буде в тон до гумаків підібрати парасольку, сумку чи рукавички.

Вартість гумаків в мережах інтернет-магазинів коливається, залежно від моделі та виробника. Дизайнерські чобітки з авторськими малюнками або спеціалізовані фірмові можуть коштувати не менше ніж хороше шкіряне взуття. У той же час стати власником непромокаючої пари, скромнішої за своїм зовнішнім виглядом, можна й за 100 грн.

Як виявилось, на хвилі популярності гумового взуття Рівне не стало винятком. Чи не на кожному кроці тепер можна придбати рожеві, білі, червоні, з оригінальними розмальовками гламурні чобітки. Якщо ще тиждень назад вам би довелось у пошуках стильних гумаків обходити чи не все місто, тепер ви без зайвих клопотів придбаєте на ринку, в торговому центрі чи у найближчому магазині взуття такий собі "гумовий шедевр".

Як розповідає продавець одного з рівненських бутиків Світлана, гумові чоботи завезли до них декілька днів тому. Кожна пара — в одному екземплярі, таким чином ми вирішили визначити який попит на такі чоботи буде серед рівнян.

— Переважно виробниками стильних гумових чоботів є Польща, Китай, рідше — Україна. Буває, що завозять до нас італійське гумове взуття, воно й переважно є набагато дорожчим. Якщо ціна польського виробника 400-430 гривень, то італійське гумове взуття буде удвічі дорожчим. Поки що рівняни не дуже активно скуповують гумаки, скоріш розглядають їх з цікавістю, — розповідає Світлана.

Отож нагадуємо, що в Україні тепер розпочинається справжня відлига. Тоді — вперед за чобітками! І найважливіше — не забувайте: носити гумаки можна лише надворі. В офісі краще носити традиційне взуття. Навіть якщо гумове — мегастильне та мегадороге.

Джерело: Рівненський тижневик "ОГО"
Обговорити на форумі