друкувати


Найбільше судно на сонячній енергії (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-03 03:34:46
Компанія PlanetSolar представила найбільший у світі катамаран, що працює на сонячній енергії. У моделі використано 38 тис. сонячних батарей, виготовлених компанією SunPower.

Човен розроблений яхт-клубом Knierim в місті Кіль на півночі Німеччини, має розміри 31х15 м і важить 60 т. Площа сонячних панелей, що покривають його дах, досягає 500 кв. м.



У березні пройдуть перші випробування катамарана, а в 2011 році він відправиться в навколосвітню подорож. Катер PlanetSolar повинен стати найшвидшим водним транспортом, що використовують сонячну енергію, з тих, що перетинали Атлантичний океан. Під час кожної своєї зупинки в великих містах судно буде виставлене на загальний огляд. Маршрут прокладений через такі великі населені пункти, як Гамбург, Лондон, Париж, Нью-Йорк, Сан-Франциско, Сінгапур та Абу-Дабі.

Максимальна швидкість, яку може розвинути катер, становить 27 км/год, і на ньому досить місця для розміщення 50 пасажирів. Загальна протяжність маршруту, яку подолає судно PlanetSolar, становить приблизно 40 тис. км. Команда намірена здійснити подорож за 140 днів.

Джерело: Новости технологий
Обговорити на форумі