друкувати


Коломийська громадська рада: Моя хата не скраю!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-03 03:23:04
Громадська рада – це той місток, який поєднує всіх коломиян з владою міста, та в певному розумінні сприяє владі та контролює її. Вчора відбулося засідання громадської ради при голові міста Коломиї.

До порядку денного увійшли питання: 1) Щодо виконання передвиборної програми Юрія Овчаренка та громадсько-політичного договору з Об’єднанням "Коло"; 2) Щодо заходів, які плануються до святкування 200-річчя парку імені Кирила Трильовського; 3) Щодо радників міського голови: кількість, заробітна плата та результати роботи; 4) Щодо загальноміського обговорення "Коломия-2015".

Нарада тривала більше двох годин, але за весь час було розкрито лише перше питання, яке стосувалося передвиборчої програми міського голови. Найголовніші пункти програми для ради стосувалися відкритості і підконтрольності місцевій громаді через ЗМІ, прозорості і здорової конкуренції у вирішенні проблем оренди, приватизації і відчуження майна коломийської громади, соціальної концепції щодо турботи про незахищені верстви населення.

Багато уваги було приділено культурному та спортивному розвиткові коломиян. Місто вже давно потребує галереї для митців, де вони могли б репрезентувати свої творіння. Пересічні мешканці міста давно мріють мати басейн та вболівати за власну футбольну команду. Юрій Овчаренко доступно всім пояснив механізм формування видатків на культуру та спорт, після чого відпали всі питання.

Комунальна частина забрала більшість часу засідання. Гостре обговорення було навколо реконструкції бульвару Лесі Українки. Проблема полягає в старих деревах, що ростуть повздовж бульвару. Влада міста вагається: чи варто їх зрізати та насадити молоді, чи залишити столітніх свідків історії міста. У зв’язку з цим вирішено провести громадські слухання.

Підсумовуючи свої передвиборні обіцянки, Юрій Овчаренко по-філософськи зазначив: "Чи писав би я таку саму програму? – Ні. Вона багато в чому ідеалізована, така як у всіх. Зараз би написав з урахуванням досвіду".

Щодо заходів, які плануються до святкування 200-річчя парку імені Кирила Трильовського так нічого й не було сказано, та точилася досить гостра полеміка навколо колиби "Трембіта", яка незаконно побудована на комунальній власності громади міста. Власник не лише придбав будівлю на чужій землі, а й парканчиком відгородив частину парку для літнього кафе. Тепер питання полягає в тому, щоб вчинити так, аби виграла вся громада, а не окремі особи.

Коломийське сьогодення настільки проблематичне, що до обговорення майбутнього справа не дійшла.

Автор: Оксана РИЖУК, Ірина КАНЄВА, Коломия ВЕБ портал
Обговорити на форумі